Logo MUSIC4ALL Haren

Stichting MUSIC4ALLHAREN een feit

12 december 2014

Een uniek concept dat leerlingen van speciaal onderwijs verbindt met regulier onderwijs.

Op 11 december hebben 30 muzikanten, leerlingen en studenten van zowel regulier als speciaal onderwijs, kennis met elkaar gemaakt en zijn vol enthousiasme begonnen aan de muzikale start van Music4All Haren. Vijf organisaties, Visio Onderwijs Haren, Zernike Junior College, Borgheerd, Dr. J. de Graafschool en het Prins Claus Conservatorium profiteren van deze stichting. De leerlingen repeteren wekelijks en zullen op 24 april hun capaciteiten ten gehore brengen tijdens een concert in de concertzaal van het PCC.

De stichting is een voortvloeisel uit een try-out project van de afdeling DOMU (docentmuziek) van het PCC. In 2013 hebben de deelnemers hiervoor uit handen van deburgemeester van Haren, Janny Vlietstra, zelfs het Jeugdlintje mogen ontvangen.

Omdat de subsidiestroom (maatschappelijke stage) voor dit soort projecten stopt, maar men het mooie initiatief niet teloor wil laten gaan, hebben drie initiatiefnemers, Marinus Verkuil (PCC), Dirk Dijkstra (Borgheerd) en Martine Slager (Zernike College), op persoonlijke titel deze stichting opgericht. Vanuit de stichting Music4All Haren zijn zij dan ook op zoek naar financieringsmogelijkheden en een continue instroom van muzikanten.

Meer informatie over de stichting, het Jeugdlintje en de mogelijkheden voor ondersteuning kunt u vinden op de site www.music4allharen.nl.

 Deel via:

Logo MUSIC4ALL Haren

Foto René PaasBeschermheer MUSIC4ALL

René Paas
Commissaris van de Koning Groningen

In samenwerking met